2 Produk Selamat Untuk Kulit Berjerawat Selepas Bersalin

by - March 18, 2017

Nak tahu tak, 3 tahun lepas muka saya mula ditumbuhi jerawat. Beberapa bulan selepas saya melahirkan anak kedua.

Risau tak payah nak cakaplah. Sampai En. Suami pun tegur muka isteri dia makin banyak jerawat dan tinggalkan parut. Saya cakap kat dia sebab perubahan hormon kot... nak sedapkan hatilah konon tapi dalam hati, sedih sangat. 

Adik-beradik, saudara-mara pun tegur. Kulit sebelum ni taklah halus licin sangat, ada juga jerawat tapi taklah tumbuh banyak dan tinggalkan parut.

Nak tengok cermin belek muka sendiri pun tak sanggup. Dahlah berjerawat, berminyak dan berparut pula tu... stress!!!

Bila asyik sentap je orang tanya pasal jerawat, apa lagi terus cari kt internet produk selamat untuk jerawat. Yang penting tak membahayakan anak yang saya susukan. Nak beli produk kecantikan yang ada macam-macam jenis tu tak berani pula, taknaklah nanti muka licin putih berseri tapi tengok tangan tak sama warna pula..hehe

Kalau ambil produk yang makan, risau nanti beri kesan pada anak yang masih menyusu. Serba salah dibuatnya.

Akhirnya saya pilih untuk cuba Sustained Release Vita-C Plus dan B-Complex dari Shaklee, setelah saya baca penerangan, hasil kajian dan testimoni yang meyakinkan dari pengguna-pengguna sebelum ni. 
Image result for vitamin c shaklee bagus untuk jerawat

Kalau anda yang jenis mudah stress pun salah satu sebab jerawat tumbuh dan akan jadikan kulit kita nampak kusam. Orang lain ingat kita ni macam dah berumur pula, padahal muda lagi. Jadi boleh ambil B-Complex untuk mengurangkan tekanan emosi, kelesuan dan stress.

Sekarang jerawat tumbuh je lagi... terutamanya bila nak datang bulan. Kalau tengok dekat-dekat taklah licin pun tapi jerawat cepat kecut dan kering. Parut ada juga tapi makin pudar. Kulit pun lembab, tak ada mengelupas dah. Bukan muka je, satu badan dapat kesan yang baik hasil dari 2 vitamin ni.

Apa pun Alhamdulillah..yang penting Vitamin C dan B-Complex tak mengganggu proses penyusuan anak saya. Kita hanya berikhtiar, Dia yang menyembuhkan. 

Kalau ada yang mengalami masalah macam saya, jom grab Vitamin C dan B-Complex sekarang melalui pengedar sah Shaklee. Whatsapp atau SMS saya terus ok. Nanti saya kongsikan apa lagi manfaat kedua-dua vitamin dan cara makan yang sesuai untuk anda. 

Nadzifa Azam
+6013-694 0049





You May Also Like

0 comments